CLT Houtbouw paneel aan kraan

CLT+Houtbouw

Solid Woodgineering

Qubus, uw partner voor CLT houtmassiefbouw, een sterke innovatie in houtconstructie. We combineren dit systeem waar nodig met andere houtbouwtechnieken en geven vorm aan elk ontwerp, groot en klein, van appartementsgebouw tot poolhouse.

CLT constructie

CLT houtmassiefbouw

Dit bouwsysteem maakt gebruik van kruiselings verlijmde, massief houten planken van dennenhout. Deze opbouw maakt de platen vormvast en extra sterk. De elementen blijven zo relatief licht, zijn zeer brandwerend én bieden een hoge isolatiewaarde.

Qubus werkt graag mee aan een groene toekomst. We bouwen op jaren ervaring en expertise in deze bouwmethode.

Bekijk realisaties

detail CLT paneel

Waarom kiezen voor CLT?

Veelzijdig systeem

Veelzijdig systeem

Snel en efficiënt

Snel en efficiënt

Sterk en vormvast

Sterk en vormvast

Precies en op maat

Precies en op maat

Gezond woonklimaat

Gezond woonklimaat

Brandwerend

Brandwerend

Relatief licht

Licht bouwmateriaal

Ecologisch

Ecologisch

CLT opbouw

Solid woodgineering

Doordat het CLT bouwsysteem een hoge graad van prefabricatie inhoudt is een vlot bouwproces mogelijk. De montage van de wanden en vloeren gaat snel en alle uitsparingen voor nutsvoorzieningen kunnen vooraf gemaakt worden. Op deze manier kan een gebouw al in enkele weken wind- en waterdicht gemaakt worden.

Nieuwbouw , renovatie, woningen, scholen, kantoren, … CLT biedt voor tal van projecten unieke mogelijkheden. Dit bouwsysteem laat zich perfect combineren met andere bouwtechnieken zoals metselwerk en staalconstructie. 

Solid teamwork

Solid teamwork

We zetten onze ervaring en expertise in om al vroeg in het proces samen met architect, aannemer en eindklant een efficiënt en ecologisch ontwerp tot in het detail uit te bouwen.

Onze projectleider en tekenaar werken elk project uit in functie van de specifieke kwaliteiten van CLT. Ons team van ervaren vakmannen installeert alles nauwgezet op de werf. Op vraag werkt onze eigen interieur afdeling het volledig project tot in de puntjes af.

Wil je graag weten wat CLT voor jouw project kan betekenen?

Contacteer ons

De voordelen van CLT in de praktijk

Veelzijdig bouwelement

Veelzijdig bouwelement

Één van de wanden op de verdieping van deze woning doet dienst als balk die ongeveer de helft van de woning ondersteunt. Voor de installatie was geen bekisting, langdurige schoring of betonpomp nodig. De balk werd gemonteerd zoals alle andere panelen. 

Bekijk deze realisatie >

Sint-Bavo Humaniora

Snel en efficiënt

De bouw van deze schooluitbreiding nam slechts 3 weken in beslag. Dit zorgde ervoor dat de school tijdens de werken in gebruik kon blijven zonder teveel lawaai-, stof- en verkeershinder. Één vrachtwagen CLT vervangt ongeveer 7 vrachtwagens in de traditionele bouw.

Bekijk deze realisatie >

Wilgenhof - liftkoker CLT

Sterk en vormvast

Bij veel houten gebouwen maakt men gebruik van een betonnen stijve kern. Voor het nieuwe dienstencentrum van Sint-Pietersleeuw koos Qubus om deze toch in hout uit te voeren. Dit maakte het bouwproces veel eenvoudiger en sneller. Door de hoge sterkte van de elementen kunnen de windlasten op de gevels opgevangen worden. 

Bekijk deze realisatie >

Belzele leidingsleuven

Doorgedreven prefabricatie

Een hedendaags gebouw zit vol met technieken, door de prefab bouwmethode waren alle technieken op elkaar afgestemd en konden de werken zonder kap- en breekwerken uitgevoerd worden. We vermijden een pak stof en lawaai en de installatie kan op deze manier zeer snel uitgevoerd worden.

Bekijk deze realisatie >

Brussel HVAC

Intelligent gemodelleerd

BIM (Building Information Modelling) maakt onlosmakelijk deel uit van bouwen in CLT. Door het gedetailleerd 3D-modelleren kunnen we mogelijke conflicten in de detaillering aanpakken voor de problemen zich daadwerkelijk stellen. We kunnen ook beter inspelen op de verschillende fases van de werken. Het intensievere voortraject zorgt voor een vlotte uitvoering.

Bekijk deze realisatie

Wilgenhof - brandwerendheid

Slim brandwerend

De brandweerstand van massief hout wordt bepaald door de dikte van de panelen. In dit project werd de lagensamenstelling van de CLT-panelen aangepast. Door de buitenste lagen dikker te maken dan de binnenste kon de brandwerendheid van de panelen nog verder opgetrokken worden.

Bekijk deze realisatie >

Naaldbos

Bouw mee aan
duurzaamheid

Ons hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, waar elk jaar meer bomen worden aangeplant dan gerooid. Het bos in Europa groeit nog steeds elk jaar bij door deze maatregelen. 

Elke nieuwe boom capteert meer CO2 en genereert extra zuurstof. In het hout van onze CLT-constructies blijft al die CO2 opgeslagen.